Yoghurt cake

Yoghurt cake is een heerlijke, luchtige cake die gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een picknick of gewoon als een lekker tussendoortje. Deze yoghurt cake is gemaakt met yoghurt, bloem, suiker, eieren, boter en vanille. Het is een heerlijke, zachte cake die je helemaal naar je zin kunt maken door er bijvoorbeeld vers fruit, noten of chocolade aan toe te voegen. Hier volgt het recept voor deze heerlijke yoghurt cake.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 kopje suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1 kopje yoghurt
– 2 eieren
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.

3. Voeg de yoghurt, eieren, gesmolten boter en vanille-extract toe en meng alles goed door elkaar.

4. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

5. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

6. Laat de cake afkoelen en garneer met vers fruit, noten of chocolade naar keuze.

Eet smakelijk!

Yoghurt cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven