Rundergehakt

Rundergehakt is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we het gehakt om een smakelijke en gezonde maaltijd te maken. We combineren het gehakt met knapperige groenten, een heerlijke saus en een knapperig korstje. Het resultaat is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 courgette, in blokjes

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 eetlepel oregano

– 1 eetlepel basilicum

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels paneermeel

– 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de paprika, courgette, tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en strooi de paneermeel en geraspte kaas erover.

7. Bak het geheel in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de rundergehakt met een salade of groente naar keuze.

Eet smakelijk!

Rundergehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven