Yaki udon

Yaki udon is een Japanse gerecht dat bestaat uit udon-noodles, groenten en vlees of vis. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept zullen we een klassieke yaki udon maken met kip, groenten en een heerlijke saus. Met deze stappen kun je een heerlijke yaki udon maken die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 300 gram udon-noodles

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 ui, gesnipperd

– 200 gram kipfilet, in blokjes

– 1 paprika, in blokjes

– 1 wortel, in plakjes

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstazijn

– 2 eetlepels suiker

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

– 1 eetlepel gedroogde chilipepers

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de udon-noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en ui toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kip toe en bak tot het gaar is.

4. Voeg de paprika, wortel en andere groenten toe en bak tot ze zacht zijn.

5. Voeg de sojasaus, rijstazijn, suiker, sesamolie, sesamzaadjes en chilipepers toe en roer goed om.

6. Voeg de udon-noodles toe en roer goed om.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de yaki udon met extra sesamzaadjes en gedroogde chilipepers.

Yaki udon

Geef een reactie

Schuiven naar boven