Kip pasta

Kip pasta is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. In dit recept gebruiken we kipfilet, pasta, knoflook, ui, paprika, tomatenpuree, kruiden en kaas. Met deze ingrediënten kun je een heerlijke kip pasta maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 250 gram pasta
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 50 gram geraspte kaas
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en roer goed door. Laat het geheel nog een paar minuten zachtjes pruttelen.

5. Voeg de gekookte pasta toe en roer goed door.

6. Verdeel het geheel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip pasta in ongeveer 15 minuten gaar.

8. Serveer de kip pasta meteen. Eet smakelijk!

Kip pasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven