Wortelwraps

Wortelwraps zijn een heerlijke, gezonde snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker als lunch, snack of als bijgerecht. Deze wraps zijn gevuld met een heerlijke combinatie van geroosterde wortelen, feta, komkommer, rode ui en een kruidige yoghurtsaus. De ingrediënten zijn eenvoudig te verkrijgen en de wraps zijn binnen een paar minuten klaar. Dit recept is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te verhogen.

Ingrediënten:

– 2 grote wortelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden
– 1/4 rode ui, fijngehakt
– 1/4 kopje feta, in kleine blokjes gesneden
– 4 wraps
– 1/2 kopje Griekse yoghurt
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de wortelplakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de wortelen in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Meng de komkommer, rode ui en feta in een kom.

4. Leg de wraps op een schone werkvlak en verdeel de wortelen, komkommer, rode ui en feta over de wraps.

5. Meng de yoghurt met de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Verdeel de yoghurtsaus over de wraps.

6. Rol de wraps op en snijd ze in de helft. Serveer direct.

Wortelwraps

Geef een reactie

Schuiven naar boven