Porchetta

Porchetta is een Italiaans gerecht dat bestaat uit een gevulde varkensfilet. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd. Het is een eenvoudig recept dat veel smaak en textuur biedt. Het is een gerecht dat je met gemak kunt maken en dat je gasten zeker zullen waarderen. Hieronder volgt het recept voor Porchetta.

Ingrediënten:

– 1 varkensfilet
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de varkensfilet op een snijplank en bestrijk deze met de olijfolie.

3. Meng de knoflook, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper in een kom en bestrijk de varkensfilet hiermee.

4. Rol de varkensfilet op en bind deze met kooktouw.

5. Leg de varkensfilet in een ovenschaal en zet deze in de oven.

6. Bak de varkensfilet gedurende 45 minuten.

7. Haal de varkensfilet uit de oven en laat deze 10 minuten rusten.

8. Snijd de varkensfilet in plakken en serveer.

Eet smakelijk!

Porchetta

Geef een reactie

Schuiven naar boven