Wortelcake gezond

Wortelcake is een heerlijke, gezonde traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte snack voor tussendoor of als dessert na een maaltijd. Deze gezonde wortelcake is gemaakt met volkorenmeel, kaneel, noten en vers geperste wortelsap. Het is een lekkere, gezonde traktatie die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes volkorenmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje olijfolie
– 1/2 kopje bruine suiker
– 2 eieren
– 1 kopje vers geperste wortelsap
– 1/2 kopje gemalen noten (walnoten, amandelen, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom het volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout.

3. Voeg de olijfolie, bruine suiker en eieren toe en mix tot een glad beslag.

4. Voeg de wortelsap toe en mix tot een glad beslag.

5. Voeg de gemalen noten toe en meng goed.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

8. Laat de cake afkoelen en serveer.

Wortelcake gezond

Geef een reactie

Schuiven naar boven