Wortel bleekselderij

Wortel bleekselderij is een heerlijke combinatie van twee gezonde groenten. Het is een lekkere en gezonde manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. In dit recept worden de twee groenten gecombineerd met knoflook, ui en kruiden om een smaakvolle maaltijd te creëren. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen.

Ingrediënten:

– 2 wortels, geschild en in plakjes gesneden
– 2 stengels bleekselderij, geschild en in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 ui, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 2-3 minuten totdat de ui glazig is.

3. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak gedurende 5-7 minuten totdat de groenten zacht zijn.

4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed om.

5. Verdeel de groenten over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak gedurende 15-20 minuten totdat de groenten goudbruin zijn.

6. Serveer de wortel bleekselderij met een salade of een andere bijgerecht naar keuze.

Wortel bleekselderij

Geef een reactie

Schuiven naar boven