Worcestersaus

Worcestersaus is een klassieke saus die vaak wordt gebruikt om vlees, vis en gerechten mee te marineren. Het is een kruidige saus die gemaakt wordt van tomatenpuree, azijn, suiker, mosterd, knoflook, kruiden en specerijen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke worcestersaus kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel mosterd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 theelepel Worcestersaus
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed.

2. Breng de saus aan de kook in een kleine steelpan.

3. Laat de saus op laag vuur koken totdat de suiker is opgelost.

4. Breng de saus op smaak met zout en peper.

5. Laat de saus afkoelen en giet de saus in een schone fles.

6. Bewaar de saus in de koelkast tot gebruik.

Worcestersaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven