Witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een heerlijke saus die perfect past bij visgerechten, kipgerechten en andere gerechten. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Je hebt alleen wat boter, bloem, witte wijn, bouillon, citroensap en kruiden nodig. Met deze ingrediënten maak je een heerlijke saus die je gerecht helemaal afmaakt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1 eetlepel citroensap
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel oregano
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een kleine pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat de bloem en boter een paar minuten bakken.

3. Voeg de witte wijn, kippenbouillon, citroensap, tijm, oregano, zout en peper toe. Roer goed.

4. Breng de saus aan de kook en laat het op laag vuur 5 minuten koken.

5. Roer de saus af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

6. Serveer de saus bij je gerecht.

Witte wijnsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven