Aubergine gezond

Aubergine is een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Het is een gezonde optie voor een maaltijd, omdat het weinig calorieën bevat en veel voedingsstoffen. In dit recept laten we je zien hoe je een gezonde aubergine maaltijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 aubergine
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

3. Leg de plakjes aubergine op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

4. Bak de aubergine in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze gedurende 5 minuten.

6. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten koken.

7. Haal de aubergine uit de oven en leg de plakjes in een ovenschaal.

8. Giet het tomatenmengsel over de aubergine en strooi de geraspte kaas erover.

9. Bak de ovenschaal in de oven gedurende 15 minuten.

10. Serveer de aubergine warm.

Aubergine gezond

Geef een reactie

Schuiven naar boven