Witte pompoen

Witte pompoen is een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we het om een heerlijke, romige witte pompoenschotel te maken. Deze schotel is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Het is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke, romige smaak.

Ingrediënten:

– 1 grote witte pompoen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1 blik kokosmelk

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje groene erwten

– 1/2 kopje gedroogde cranberry’s

– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verdeel de pompoenblokjes over een ovenschaal en bestrooi met de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper.

3. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed.

4. Bak de pompoen in de oven gedurende 25 minuten.

5. Verwarm intussen een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit gedurende 5 minuten.

6. Voeg de kokosmelk, water, erwten, cranberry’s en peterselie toe en breng aan de kook.

7. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

8. Voeg de gebakken pompoen toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

9. Serveer de schotel warm met wat extra peterselie.

Witte pompoen

Geef een reactie

Schuiven naar boven