Witte kool

Witte kool is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt witte kool gebakken met knoflook, ui en paprika. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 grote witte kool, in dunne reepjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, in dunne halve ringen gesneden
– 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de ui glazig is.

3. Voeg de witte kool toe en bak nog eens 5 minuten, of tot de kool zacht is. Breng op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de koolmengeling over een ovenschaal en zet ongeveer 15 minuten in de oven, of tot de kool goudbruin is.

5. Serveer de gebakken witte kool met wat extra olijfolie en wat vers gehakte peterselie.

Witte kool

Geef een reactie

Schuiven naar boven