Witte chocolademousse

Witte chocolademousse is een heerlijk en luchtig dessert dat perfect is voor elke gelegenheid. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd kunt maken. Deze witte chocolademousse is licht, romig en heerlijk zoet. Het is een perfecte afsluiting van een maaltijd of een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor witte chocolademousse.

Ingrediënten:

– 200 gram witte chocolade
– 2 eetlepels slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels water
– 2 eiwitten

Bereidingswijze:

1. Smelt de witte chocolade in een kom boven een pan met heet water. Roer regelmatig totdat de chocolade volledig gesmolten is.

2. Voeg de slagroom, suiker en water toe aan de gesmolten chocolade en roer totdat alles goed gemengd is.

3. Klop de eiwitten in een kom totdat ze stijf zijn.

4. Voeg de eiwitten toe aan de chocolademengsel en roer voorzichtig totdat alles goed gemengd is.

5. Verdeel de mousse over 4 kommen en laat het minstens 2 uur in de koelkast staan.

6. Serveer de mousse met wat vers fruit of noten naar keuze.

Eet smakelijk!

Witte chocolademousse

Geef een reactie

Schuiven naar boven