Witte bonen marokkaans

Marokkaanse witte bonen is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is. Het is een combinatie van kruidige kruiden, zoete tomaten en heerlijke witte bonen. Het is een gerecht dat je zowel warm als koud kunt serveren en dat je met verschillende ingrediënten kunt variëren. Hier volgt een recept voor Marokkaanse witte bonen.

Ingrediënten:

– 2 blikken witte bonen, uitgelekt
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 tomaten, gehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de tomaten toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, korianderpoeder en zout toe en roer goed.

5. Voeg de witte bonen toe en roer goed.

6. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

7. Serveer warm of koud met wat extra olijfolie.

Witte bonen marokkaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven