Witte asperges

Witte asperges zijn een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept worden de asperges gekookt en geserveerd met een heerlijke saus van boter, citroen en peterselie. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 1 pond witte asperges

– 2 eetlepels boter

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg wat zout toe aan het kokende water.

2. Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.

3. Voeg de asperges toe aan het kokende water en kook ze gedurende 5-7 minuten, of tot ze gaar zijn.

4. Giet de asperges af en laat ze afkoelen.

5. Verwarm de boter in een kleine pan en voeg het citroensap toe.

6. Voeg de gekookte asperges toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Garneer met de fijngehakte peterselie en serveer.

Witte asperges

Geef een reactie

Schuiven naar boven