Pastinaakpuree

Pastinaakpuree is een heerlijke, romige en voedzame puree die een perfecte aanvulling is op veel gerechten. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om de smaak van pastinaak te ervaren. In dit recept wordt pastinaak gekookt in melk en vervolgens gemengd met boter, zout en peper. Het resultaat is een heerlijke, romige puree die een perfecte aanvulling is op veel gerechten.

Ingrediënten:

– 2 pastinaken, geschild en in stukken gesneden

– 2 kopjes melk

– 2 eetlepels boter

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de pastinaak toe. Kook de pastinaak gedurende 10-15 minuten of totdat deze zacht is.

2. Giet het kookvocht af en voeg de melk toe. Breng het mengsel aan de kook en kook het gedurende 5-10 minuten of totdat de pastinaak zacht is.

3. Giet het kookvocht af en voeg de boter toe. Pureer de pastinaak met een staafmixer tot een gladde puree.

4. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pastinaakpuree warm.

Pastinaakpuree

Geef een reactie

Schuiven naar boven