Spaghetti pompoen

Spaghetti pompoen is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. De combinatie van spaghetti, pompoen en kruiden maakt het een smakelijke maaltijd. In dit recept leer je hoe je spaghetti pompoen kunt maken.

Ingrediënten:

– 200 gram spaghetti

– 1 kleine pompoen, in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de spaghetti toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze 5 minuten.

4. Voeg de oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed. Bak nog 5 minuten.

5. Voeg de gekookte spaghetti toe en roer goed. Laat nog 5 minuten bakken.

6. Verdeel de spaghetti pompoen over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Spaghetti pompoen

Geef een reactie

Schuiven naar boven