Wildstoof is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditionele maaltijd die al eeuwenlang wordt bereid in veel Europese landen. Het is een gerecht dat bestaat uit wild, groenten en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die je met je hele gezin kunt genieten.
Ingrediënten:
– 500 gram wildvlees (bijvoorbeeld hert, konijn of eend)
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 kopje rode wijn
– 1 kopje water
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en tomaten toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
2. Voeg het wildvlees toe en bak het gedurende 5 minuten.
3. Voeg de tomatenpuree, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.
4. Voeg de rode wijn en het water toe en breng het geheel aan de kook.
5. Laat het gerecht op laag vuur gedurende 1 uur sudderen.
6. Serveer de wildstoof met rijst of aardappelpuree.