Polonaise

Polonaise is een traditionele Poolse gerecht dat bestaat uit aardappelen, groenten en vlees. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier om de Poolse keuken te ervaren. In dit recept zal ik u laten zien hoe u een heerlijke polonaise kunt maken met behulp van aardappelen, groenten en vlees.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 wortel, geschild en in blokjes gesneden
– 200 gram gehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de aardappelen, wortel, tomatenblokjes, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

6. Giet het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de polonaise gedurende 25 minuten.

7. Serveer de polonaise met een salade of een stukje brood. Geniet ervan!

Polonaise

Geef een reactie

Schuiven naar boven