Wilde rijst

Wilde rijst is een heerlijke, voedzame en veelzijdige ingrediënt die je in veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Het is een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen, en het heeft een licht nootachtige smaak. In dit recept maken we een heerlijke wilde rijst met groenten, kruiden en een lekkere saus. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 1 kopje wilde rijst
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 wortel, in plakjes
– 1/2 kopje doperwten
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, wortel, doperwten en kikkererwten toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

3. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed om.

4. Voeg de gekookte wilde rijst toe en roer goed om. Laat nog 5 minuten bakken.

5. Serveer de wilde rijst met groenten warm.

Wilde rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven