Wild zwijn procureur

Wild zwijn procureur is een heerlijke Franse klassieker die een geweldige maaltijd maakt. Het is een gerecht dat bestaat uit wild zwijnvlees dat wordt gekruid met kruiden en geserveerd met een saus van wijn, champignons en spek. Het is een gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt een recept voor wild zwijn procureur.

Ingrediënten:

– 1 kg wild zwijnvlees
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel koriander
– 1/2 theelepel komijn
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/2 kopje champignons, in plakjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels spek, in blokjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg het wild zwijnvlees toe en bak tot het bruin is.

4. Voeg de bloem, zout, peper, tijm, rozemarijn, oregano, koriander, komijn en nootmuskaat toe en roer goed.

5. Voeg de wijn, kippenbouillon, champignons, boter en spek toe en roer goed.

6. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat het gerecht ongeveer 1 uur sudderen.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht gedurende 30 minuten.

8. Serveer de wild zwijn procureur met aardappelpuree of rijst.

Wild zwijn procureur

Geef een reactie

Schuiven naar boven