Sate ayam

Sate ayam is een populaire Indonesische gerecht dat bestaat uit kip saté geserveerd met een pittige saus. Het is een eenvoudig gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept leer je hoe je de kip saté en de saus kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels olie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout

Voor de saus:

– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels olie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

2. Meng de ketjap manis, sojasaus, olie, knoflookpoeder, gemberpoeder, sambal oelek, kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de kipstukjes toe aan het marinademengsel en meng goed. Laat de kip minstens 30 minuten marineren.

4. Verwarm de grillpan en voeg de kip toe. Grill de kip aan beide kanten goudbruin.

5. Meng de ingrediënten voor de saus in een kom.

6. Serveer de gegrilde kip met de saus.

Sate ayam

Geef een reactie

Schuiven naar boven