Wiener schnitzel

Wiener schnitzel is een klassiek Oostenrijks gerecht dat bestaat uit een dunne, gepaneerde kalfsvlees. Het is een van de meest populaire gerechten in Oostenrijk en wordt vaak geserveerd met aardappelpuree, salade of gebakken aardappelen. In dit recept leer je hoe je een perfecte Wiener schnitzel kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 kalfsschnitzels
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 1 kopje bloem
– 1 kopje paneermeel
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1/2 kopje boter

Bereidingswijze:

1. Begin met het klaarmaken van de schnitzels. Leg de schnitzels op een snijplank en bestrijk ze met zout en peper.

2. Klop de eieren met de melk in een kom.

3. Meng de bloem en paneermeel in een andere kom.

4. Haal de schnitzels door het eimengsel en vervolgens door het bloem-paneermeelmengsel.

5. Verwarm de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

6. Bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.

7. Serveer de schnitzels met aardappelpuree, salade of gebakken aardappelen.

Eet smakelijk!

Wiener schnitzel

Geef een reactie

Schuiven naar boven