Penne pesto

Penne pesto is een heerlijk en eenvoudig Italiaans gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Deze versie van penne pesto is een klassieker, met een saus van basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 250 gram penne pasta
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
– 1/2 kopje verse basilicum, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Terwijl de pasta kookt, maak je de pesto. Doe de knoflook, olijfolie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum in een kom en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper.

3. Giet de gekookte pasta af en voeg de pesto toe. Meng alles goed en serveer direct.

Penne pesto

Geef een reactie

Schuiven naar boven