Wellington

Wellington is een klassiek Engels gerecht dat bestaat uit een krokant deeg omhulsel met een vulling van vlees, champignons en soms kaas. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Dit recept is een eenvoudige manier om een heerlijke wellington te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram champignons, fijngehakt
– 2 eetlepels Worcestershire saus
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 ei, losgeklopt
– 200 gram bladerdeeg
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de champignons, Worcestershire saus, tomatenpuree, tijm, oregano en basilicum toe en bak alles nog een paar minuten.

5. Laat de vulling afkoelen.

6. Leg een vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Verdeel de vulling over het bladerdeeg en vouw de randen naar binnen.

8. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en melk.

9. Bak de wellington in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het deeg goudbruin is.

10. Laat de wellington afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Wellington

Geef een reactie

Schuiven naar boven