Weizen

Weizen is een heerlijk bier dat gemaakt wordt met tarwe. Het is een licht, fruitig bier met een subtiele smaak. Het is een van de meest populaire bieren ter wereld en het is een favoriet onder veel bierliefhebbers. Hieronder volgt een recept voor het brouwen van een heerlijk weizenbier.

Ingrediënten:

– 10 liter water

– 2 kg tarwemout

– 1 kg gerstemout

– 20 gram Hallertauer hop

– 1 pakje weizen gist

Instructies:

1. Breng het water aan de kook en voeg de tarwemout toe. Roer goed om te voorkomen dat er klonten ontstaan.

2. Laat het mengsel 15 minuten koken.

3. Voeg de gerstemout toe en laat het nog eens 15 minuten koken.

4. Voeg de hop toe en laat het nog eens 15 minuten koken.

5. Laat het mengsel afkoelen tot ongeveer 20 graden Celsius.

6. Voeg het pakje weizen gist toe en roer goed.

7. Laat het mengsel nog eens 5 dagen fermenteren op een koele, donkere plek.

8. Na 5 dagen is je weizenbier klaar om te drinken. Geniet ervan!

Weizen

Geef een reactie

Schuiven naar boven