Weekend

Weekend is de perfecte tijd om te genieten van een lekkere maaltijd. Hier is een recept voor een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 ui, gesnipperd

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 blikje gepelde tomaten

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje gekookte quinoa

– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de kikkererwten en quinoa toe en roer goed. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

6. Bak de schotel in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas goudbruin is.

7. Serveer de schotel warm met een salade.

Weekend

Geef een reactie

Schuiven naar boven