Waterzooi

Waterzooi is een traditionele Belgische stoofpot die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, romige stoofpot die wordt gemaakt met kip, groenten en een kruidige bouillon. Deze versie van waterzooi is een eenvoudig recept dat je in een uur kunt bereiden. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 laurierblaadjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 koppen kippenbouillon
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel peterselie
– 1 eetlepel dragon
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote ovenschaal. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, aardappelen, knoflook, laurierblaadjes, tijm, peterselie en dragon toe en bak de groenten 5 minuten.

3. Voeg de kippenbouten toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Bestrooi de kip met zout en peper.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat de waterzooi 45 minuten stoven.

7. Serveer de waterzooi met een frisse salade.

Waterzooi

Geef een reactie

Schuiven naar boven