Waterkonijn is een heerlijk gerecht dat veel in de Caribische keuken wordt geserveerd. Het is een gerecht dat bestaat uit konijnenvlees dat wordt gekookt in een saus van tomaten, uien, knoflook, kruiden en specerijen. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor waterkonijn.
Ingrediënten:
– 1 konijn, gesneden in stukken
– 2 uien, gehakt
– 2 tomaten, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1/2 theelepel gemberpoeder
– 1/2 theelepel kaneel
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
2. Voeg de uien, tomaten en knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.
3. Voeg de konijnstukken toe en bak tot ze lichtbruin zijn.
4. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout, peper, gemberpoeder en kaneel toe en roer goed om.
5. Voeg genoeg water toe om de konijnstukken te bedekken en breng aan de kook.
6. Laat het gerecht op laag vuur sudderen tot het konijn gaar is.
7. Serveer met rijst of aardappelen.