Durum

Durum is een heerlijke, veelzijdige pasta die je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een van de meest populaire pasta’s in Italië en wordt vaak gebruikt in salades, soepen en gerechten. In dit recept gaan we durum koken met een heerlijke tomatensaus. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 500 gram durum
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe.

2. Voeg de durum toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze op middelhoog vuur totdat de ui glazig is.

4. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met oregano, basilicum, zout en peper. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

5. Giet de durum af en voeg deze toe aan de tomatensaus. Roer alles goed door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de durum met tomatensaus direct uit de pan. Eet smakelijk!

Durum

Geef een reactie

Schuiven naar boven