Canele

Canele is een heerlijk Franse gebak dat vaak wordt geserveerd als dessert of als een lekkere snack. Het is een kleine, gebakken taartje dat wordt gemaakt met een speciale, kaneel-achtige smaak. Het is een heerlijk zoet gebak dat perfect is voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekkere traktatie. Hier is een recept voor het maken van canele.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje suiker

– 1/2 kopje boter, gesmolten

– 1/2 kopje melk

– 2 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 2 theelepels kaneel

– 1/4 kopje bruine suiker

– 1/4 kopje kristalsuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.

3. Voeg de gesmolten boter, melk, eieren, vanille-extract en kaneel toe en meng tot een glad beslag.

4. Voeg de bruine suiker en kristalsuiker toe en meng goed.

5. Vet een bakvorm in met boter en giet het beslag erin.

6. Bak de canele gedurende 25-30 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

7. Laat de canele afkoelen en serveer.

Canele

Geef een reactie

Schuiven naar boven