Wan tan soep

Wan tan soep is een klassieke Chinese soep die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, smaakvolle soep die gemakkelijk te maken is. De basis van de soep bestaat uit een kippenbouillon, waaraan verschillende ingrediënten worden toegevoegd. Deze ingrediënten variëren van groenten, vlees en zelfs kleine deegballetjes. In dit recept zullen we de traditionele wan tan soep maken.

Ingrediënten:

– 2 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstwijn

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 200 gram kipfilet, in blokjes

– 200 gram Chinese kool, in dunne reepjes

– 200 gram wan tan deeg

– 2 eetlepels maïzena

– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de sojasaus, rijstwijn, sesamolie, zout en peper toe en roer goed.

3. Voeg de ui, knoflook, kipfilet en Chinese kool toe en laat het geheel 10 minuten koken.

4. Maak intussen kleine balletjes van het wan tan deeg.

5. Voeg de balletjes toe aan de soep en laat het geheel nog 10 minuten koken.

6. Meng de maïzena met het water en voeg dit toe aan de soep. Roer goed en laat nog 5 minuten koken.

7. Serveer de soep met wat extra sojasaus en sesamolie.

Eet smakelijk!

Wan tan soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven