Walnotentaart

Walnotentaart is een heerlijke, zoete traktatie die perfect is voor elke gelegenheid. Deze taart is gemaakt met een krokant koekje bodem, een romige walnootvulling en een gladde chocoladeglazuur. Deze taart is een geweldige manier om een speciale gelegenheid te vieren of gewoon om je familie en vrienden te verwennen. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke walnotentaart.

Ingrediënten:

– 200 gram koekjes
– 100 gram boter
– 500 gram walnoten
– 200 gram suiker
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels cacao
– 200 gram pure chocolade
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verkruimel de koekjes en meng deze met de boter.

3. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een springvorm en druk het aan.

4. Bak de bodem in de oven gedurende 10 minuten.

5. Maal de walnoten fijn in een keukenmachine.

6. Voeg de suiker, eieren, melk, bloem en cacao toe aan de walnoten en mix alles goed door elkaar.

7. Giet het walnotenmengsel over de koekjesbodem en bak de taart nogmaals gedurende 25 minuten.

8. Laat de taart afkoelen.

9. Smelt de chocolade en boter in een pannetje en giet het over de taart.

10. Laat de taart afkoelen en serveer.

Walnotentaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven