Rijstsalade

Rijstsalade is een heerlijke, veelzijdige maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het is een perfecte lunch of diner, of een lekkere snack. Deze rijstsalade is een combinatie van kleurrijke groenten, kruidige kruiden en een heerlijke dressing. Het is een gezonde, voedzame maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 1 kopje gesneden wortel
– 1 kopje gesneden paprika
– 1 kopje gesneden ui
– 1 kopje gesneden komkommer
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2. Meng de wortel, paprika, ui en komkommer in een grote kom.

3. Voeg de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder en zout toe aan de groenten en meng goed.

4. Voeg de afgekoelde rijst toe aan de groenten en meng goed.

5. Serveer de rijstsalade op kamertemperatuur of koud.

Rijstsalade

Geef een reactie

Schuiven naar boven