Wafel zonder melk

Wafels zijn een heerlijk zoet gebak dat je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept maken we wafels zonder melk, waardoor het een veganistisch gerecht is. We gebruiken plantaardige olie in plaats van boter en sojamelk in plaats van gewone melk. De ingrediënten zijn eenvoudig en het resultaat is een heerlijke, knapperige wafel.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 2 eetlepels suiker

– 1/2 kopje plantaardige olie

– 1 kopje sojamelk

– 1 eetlepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.

3. Voeg de plantaardige olie, sojamelk en vanille-extract toe en meng tot een glad beslag.

4. Verwarm een wafelijzer en vet het in met wat plantaardige olie.

5. Giet een klein beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafel goudbruin.

6. Herhaal dit met de rest van het beslag.

7. Serveer de wafels warm met poedersuiker of je favoriete topping.

Wafel zonder melk

Geef een reactie

Schuiven naar boven