Voor snert

Snert is een traditionele Nederlandse erwtensoep die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze versie van snert is een klassieke, met een paar extra ingrediënten om het wat meer smaak te geven.

Ingrediënten:

– 500 gram spliterwten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in blokjes gesneden
– 2 aardappelen, in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels boter
– 2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Laat de spliterwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

3. Voeg de wortels, aardappelen, laurierblaadjes, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Voeg de spliterwten toe en laat de soep ongeveer een uur zachtjes koken.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Serveer de snert met een stukje roggebrood.

Voor snert

Geef een reactie

Schuiven naar boven