Glutenvrij vegan

Glutenvrij vegan eten is een gezonde en lekkere manier om te genieten van een maaltijd. Het is een goede optie voor mensen met een glutenintolerantie of die gewoon gezonder willen eten. In dit recept maken we een glutenvrij vegan gerecht met courgette, paprika, ui, knoflook, tomaten en kikkererwten. Het is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 courgettes, in blokjes
– 2 paprika’s, in blokjes
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes
– 1 blik kikkererwten, uitgelekt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de olijfolie in een ovenschaal en voeg de ui, knoflook, paprika, courgette, tomaten en kikkererwten toe.

3. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht in ongeveer 25 minuten gaar.

5. Serveer het gerecht met wat rijst of quinoa en geniet ervan!

Glutenvrij vegan

Geef een reactie

Schuiven naar boven