Picanha bbq

Picanha is een Braziliaans stuk vlees dat steeds populairder wordt. Het is een stuk rundvlees dat wordt geserveerd met een kruidige korst. Het is een heerlijk stuk vlees dat perfect is voor de barbecue. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke picanha bbq kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kg picanha
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de barbecue op medium-hoog vuur.

2. Bestrijk de picanha met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper.

3. Leg de picanha op de barbecue en laat het ongeveer 10 minuten aan elke kant garen.

4. Haal de picanha van de barbecue en laat het 5 minuten rusten.

5. Snijd de picanha in plakken en serveer met je favoriete bijgerechten.

Eet smakelijk!

Picanha bbq

Geef een reactie

Schuiven naar boven