Voor scones

Scones zijn een heerlijk gebak dat vaak wordt gegeten als ontbijt of als tussendoortje. Ze zijn licht en luchtig en heerlijk met jam en room. In dit recept leer je hoe je eenvoudig en snel heerlijke scones kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 kopje koude boter
– 2/3 kopje melk

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de koude boter toe en kneed het met je vingers tot het een kruimelig mengsel wordt.

4. Voeg de melk toe en kneed het deeg tot het glad is.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot het ongeveer 2 cm dik is.

6. Steek met een ronde uitsteker scones uit het deeg.

7. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de scones in de oven gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

9. Laat de scones afkoelen en serveer ze met jam en room.

Voor scones

Geef een reactie

Schuiven naar boven