Voor quiche

Quiche is een heerlijk gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt maken. In dit recept maken we een klassieke quiche met een knapperige bodem en een romige vulling. We gebruiken een kant-en-klare deegbodem, maar je kunt ook je eigen deeg maken als je dat leuker vindt. De quiche is heerlijk als lunch of als avondmaaltijd. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 1 kant-en-klare deegbodem

– 2 eieren

– 200 ml slagroom

– 100 g geraspte kaas

– 1 ui, gesnipperd

– 100 g spek, in blokjes

– 1 theelepel mosterd

– 1 theelepel tijm

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de deegbodem in een quichevorm en prik er gaatjes in met een vork.

3. Bak de deegbodem in de oven voor 10 minuten.

4. Klop de eieren, slagroom, kaas, ui, spek, mosterd, tijm, zout en peper in een kom.

5. Giet het mengsel in de deegbodem en bak de quiche nog eens 25 minuten in de oven.

6. Laat de quiche afkoelen en serveer warm.

Voor quiche

Geef een reactie

Schuiven naar boven