Voor kniepertjes

Kniepertjes zijn een heerlijk Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Ze zijn licht, knapperig en heerlijk zoet. In dit recept leer je hoe je zelf kniepertjes kunt maken. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en je kunt ze binnen een uur klaar hebben. Dit recept maakt ongeveer 20 kniepertjes.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels suiker

– 250 ml melk

– 2 eetlepels boter

– 1 ei

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom en meng goed.

3. Voeg de melk, boter en ei toe en kneed tot een soepel deeg.

4. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.

5. Snijd het deeg in ronde stukken van ongeveer 5 cm doorsnede.

6. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de kniepertjes in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

8. Laat de kniepertjes afkoelen en geniet ervan!

Voor kniepertjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven