Indiaas vegetarisch

Indiaas vegetarisch is een heerlijke manier om te genieten van de smaken van India. Het is een geweldige manier om gezond te eten en tegelijkertijd te genieten van de heerlijke smaken. In dit recept maken we een heerlijke Indiaas vegetarische curry met kikkererwten, groenten en kruiden. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1 blik kikkererwten, uitgelekt

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 kopje groentebouillon

– 1 kopje gesneden groenten (bijvoorbeeld paprika, wortel, aubergine, courgette)

– 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, groentebouillon en groenten toe. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de verse koriander toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Indiaas vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven