Voor gehaktballen

Gehaktballen zijn een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit recept leer je hoe je gehaktballen kunt maken met een heerlijke saus. Je kunt de gehaktballen serveren met aardappelpuree, rijst of pasta. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ei
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Saus:

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de ui, de knoflook, het paneermeel, het paprikapoeder, het zout en de peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verhit de olijfolie in een ovenschaal en bak de gehaktballen aan beide kanten goudbruin.

5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de gehaktballen in ongeveer 15 minuten gaar.

6. Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan.

7. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder, de oregano, het zout en de peper toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

8. Haal de gehaktballen uit de oven en voeg de saus toe.

9. Laat de gehaktballen nog 5 minuten zachtjes koken in de saus.

10. Serveer de gehaktballen met aardappelpuree, rijst of pasta.

Voor gehaktballen

Geef een reactie

Schuiven naar boven