Vloerbrood

Vloerbrood is een heerlijk, knapperig brood dat gemakkelijk thuis te maken is. Het is een traditioneel brood dat in veel landen wordt gegeten, waaronder Nederland. Het is een lekker brood dat perfect is als ontbijt, lunch of snack. In dit recept leer je hoe je thuis een heerlijk vloerbrood kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in 8 stukken en vorm er ronde broodjes van.

6. Leg de broodjes op een met bloem bestoven bakplaat.

7. Laat de broodjes nog een half uur rijzen.

8. Bak de broodjes in een oven van 200 graden Celsius gedurende 20 minuten.

9. Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

10. Geniet van je heerlijke vloerbrood!

Vloerbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven