Met garam masala

Garam Masala is een kruidenmengsel uit India dat wordt gebruikt om gerechten een heerlijke smaak te geven. Het is een combinatie van verschillende kruiden, waaronder komijn, koriander, kardemom, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en chilipeper. In dit recept gebruiken we Garam Masala om een heerlijke Indiase curry te maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel Garam Masala

– 1/2 theelepel chilipeper

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 kleine courgette, in blokjes

– 1 kleine aubergine, in blokjes

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje water

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook, gemberpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, Garam Masala en chilipeper toe en bak nog 1 minuut.

3. Voeg de tomatenblokjes, courgette, aubergine, kikkererwten en water toe en breng aan de kook.

4. Laat de curry 10-15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Met garam masala

Geef een reactie

Schuiven naar boven