Turkse baklava

Turkse baklava is een heerlijk zoet gebak dat wordt gemaakt met filodeeg, noten en honing. Het is een populaire traktatie in Turkije en veel andere delen van de wereld. Het is een eenvoudig recept dat je thuis kunt maken met een paar ingrediënten. Hieronder volgt een recept voor Turkse baklava.

Ingrediënten:

– 500 gram filodeeg
– 200 gram gemengde noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, etc.)
– 200 gram suiker
– 200 gram boter
– 2 eetlepels kaneel
– 1/2 kopje honing

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Hak de noten fijn en meng ze met de suiker en kaneel.

3. Smelt de boter in een pan.

4. Leg een vel filodeeg in een ovenschaal en bestrijk het met de gesmolten boter.

5. Leg hierop een tweede vel filodeeg en bestrijk dit ook met de boter.

6. Herhaal dit proces totdat alle vellen filodeeg zijn gebruikt.

7. Verdeel het notenmengsel over de bovenste laag filodeeg.

8. Bak de baklava in de oven gedurende 25-30 minuten.

9. Haal de baklava uit de oven en giet de honing over de bovenkant.

10. Laat de baklava afkoelen en serveer.

Geniet van je heerlijke Turkse baklava!

Turkse baklava

Geef een reactie

Schuiven naar boven