Vlierbessenjam

Vlierbessenjam is een heerlijke zoete jam die je kunt maken met verse vlierbessen. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. De jam is heerlijk op toast, crackers of als topping op ijs. Met deze stappen kun je een heerlijke vlierbessenjam maken.

Ingrediënten:

– 500 gram vlierbessen
– 500 gram suiker
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels appelazijn

Instructies:

1. Was de vlierbessen en verwijder de steeltjes.

2. Doe de vlierbessen in een grote pan en voeg de suiker, citroensap en appelazijn toe.

3. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur koken totdat de jam dikker wordt. Roer regelmatig om te voorkomen dat de jam aanbrandt.

4. Laat de jam afkoelen en giet het in steriele potjes.

5. Bewaar de jam in de koelkast.

Vlierbessenjam

Geef een reactie

Schuiven naar boven