Vlierbessen

Vlierbessen zijn een heerlijke, zoete vrucht die veel voedingsstoffen bevat. Ze zijn een geweldige toevoeging aan elke maaltijd en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. In dit recept maken we een heerlijke vlierbessenjam die je kunt gebruiken als topping op toast, crackers of als een lekkere dip. Deze jam is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke zoete smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram vlierbessen
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

1. Begin met het wassen van de vlierbessen.

2. Voeg de vlierbessen toe aan een pan en voeg genoeg water toe om de vlierbessen te bedekken.

3. Breng het water aan de kook en laat het 10 minuten koken.

4. Giet het kookvocht af en voeg de suiker, citroensap en honing toe.

5. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 10 minuten koken.

6. Haal de pan van het vuur en laat de jam afkoelen.

7. Giet de jam in een schone pot en bewaar deze in de koelkast.

Geniet van je heerlijke vlierbessenjam!

Vlierbessen

Geef een reactie

Schuiven naar boven