Vitello tonato

Vitello tonato is een Italiaans gerecht dat bestaat uit dunne plakjes kalfsvlees, bedekt met een saus van tonijn, mayonaise, kappertjes en citroen. Het is een heerlijk, licht gerecht dat perfect is als voorgerecht of als lunch. In dit recept leer je hoe je vitello tonato kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kalfsvlees

– 2 blikjes tonijn in olie
– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels kappertjes
– 1 citroen
– Olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg het kalfsvlees op een bakplaat en bestrijk het met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

3. Bak het kalfsvlees in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat het gaar is.

4. Giet de tonijn af en vermeng deze met de mayonaise, kappertjes en het sap van de citroen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes en leg deze op een bord.

6. Verdeel de tonijnsaus over de plakjes kalfsvlees.

7. Garneer met wat extra kappertjes en citroenschijfjes.

8. Serveer de vitello tonato direct.

Vitello tonato

Geef een reactie

Schuiven naar boven